UHF ETIKETTER

RFID-etiketter och inlays
Ett RFID inlay är en “komponent” bestående av chip och etsad antenn på ett substrat som förädlas till en etikett eller tagg. Man skiljer på “dry inlay” och “wet inlay”. Ett “wet inlay” har adhesive på baksidan och kan i vissa fall användas som etikett. I vissa fall har tillverkaren även lagt på ett “paper face” på inlayet så att man på detta kan trycka streckkoder och visuellt läsbar text.
Den fysiska storleken på ett inlay är något större än dess antenn. En RFID-etikett kan teoretiskt vara hur stor som helst eftersom RFID inlayet monteras på etikettens baksida.
HF 13,56 MHz och UHF 868 MHz är frekvenser lämpliga för att göra RFID-etiketter eftersom antennerna antingen etsas fram eller trycks med konduktiv färg. Antennernas fysiska tjocklek blir mycket tunn vilket medför att etiketten blir slät och inte ger bubbliga rullar.
Det finns ett litet antal varianter av LF 125 kHz RFID-etiketter men eftersom antennen byggs av en spole av lindad koppartråd blir den inte slät och kan inte köras i etikettskrivare.

HITTAR DU INTE DET DU SÖKER ?  BESKRIV KORT OCH MAILA TILL OSS!