RFID HANDDATORER

RFID handdatorer och handhållna RFID-läsare

RFID HANDDATORER och handhållna RFID-läsare

Handdatorer är arbetsverktyg och som de flesta andra verktyg görs för att få hög driftstillgänglighet och god ergonomi. De flesta handdatorer har numera ANDROID som operativsystem vilket är en miljö som många systemutvecklare känner sig trygga med.

Operativsystemet Windows Mobile finns inte längre varför inga nya handdatorer med detta operativsystem tillverkas. Vi har några demo-körda Windows-baserade handdatorer. Behöver du en sådan maskin som ersättning/komplettering – så hör av dig till oss!

Från det enklaste basfunktionerna kan ytterligare funktioner läggas till så att handdatorn kan innehålla RFID-läsare + streckkodläsare + WiFi + 4G+ GPS mm

RFID-läsare finns alternativt för LF 125 kHz eller HF 13,56 MHz eller UHF 868 MHz.

Utförandemässigt finns det handdatorer som är små och lätta passande för inomhusbruk till ruggade maskiner som klarar användning i krävande utomhusmiljöer inklusive ATEX-klassning för användning i explosionsfarliga miljöer.

Bluetooth-kopplade handhållna läsare har normalt ingen skärm utan sänder sina data via Bluetooth till en handdator eller en smartphone där man kör appen och använder telefonens/handdatorns WiFi/4G/G anslutning för överföring av lästa taggdata till värdsystemet.

RFID HANDDATORER och handhållna RFID-läsare var tidigare klart definierade begrepp. Numera är de så kallade “slädarna” d.v.s. SLEDGE READERS ett mellanting där man placerar en telefon eller en handdator (utan RFID-läsare) ovanpå släden. “Släden” med sitt pistolgrepp är själva RFID-läsaren med en antenn som medger långa läsavstånd. Kommunikationen mellan RFID-läsaren och telefonen/handdatorn sker via Bluetooth

Visar 1–12 av 17 resultat

Visar 1–12 av 17 resultat