Block-Lite Paper Tag HF ISO 15693 50x50mm ICODE SLIX – PACK om 100 st

Enklaste och billigaste formen av RFID-etikett d.v.s. ett inlay med framsida av papper och självhäftande adhesive på baksidan. Taggen kan läsas av NFC-läsaren i de flest telefoner men verifiera för säkerhets skull.

Skillnaden mellan taggar baserade på iCODE-chip  (d.v.s. ISO 15693) och “äkta” NFC-taggar godkända av NFC Forum är att iCODE-taggarna har bättre läsavstånd. NFC-läsare i smartphones är generellt sett “inte optimerade för RFID-läsning”. Om man har 1 cm läsavstånd med telefon och NFC-tagg so ger iCODE-taggen kanske 3 cm. Den praktiska skillnaden blir att iCODE-taggen är lättare att hitta för telefonen och ger därmed även bättre ergonomi, vilket är av betydelse om man ska läsa många taggar per dag.

Normalt levereras denna tagg på rulle om 2 000 taggar.

Underhållssystem med appar i smartphones använder oftare iCODE-taggar i.st.f. NFC-taggar just av anledningen att de upplevs lättare att läsa med en telefon.

   

 

Beskrivning

Block Lite – AVERY/SMARTRAC/UPM – RFID-etikett

Enklaste och billigaste formen av RFID-etikett d.v.s. ett inlay med framsida av papper och självhäftande adhesive på baksidan.

Etiketterna levereras normalt på rulle för programmering i etikettskrivare med RFID-funktion. Med etikettskrivaren kan man skriva text, symboler och streckkoder samt programmera RFID-chippet.

Taggen har ett av chiptillverkaren satt unikt ID-nummer (icke förändringsbart) samt en skriv-/läsbar minnesdel. Ska du enbart använda ett ID-nummer så behövs ingen programmering.

Den relativt stora taggen ger ett bra läsavstånd och är lätt att hitta även om den är dolt monterad. Den kan läsas med RFID-läsaren i de flesta mobiltelefoner och används ofta som ett alternativ till NFC-taggar då man i applikationen inte hanterar ekonomiska värden.

Just denna etikett är en av de mest använda för RFID-märkning av böcker på bibliotek. Dock inte för CD, DVD, mm där istället taggen STINGRAY används.

 Sälj-/leveranskvantiteten är normalt en rulle om 2 000 RFID-etiketter. Det vi erbjuder här är en förpackning om 100 st taggar (gällerNXP ICODE SLIX    =   3002138)  avsedda främst för test och utveckling eller där behovet ligger under säljförpackningens 6 000 taggar.

Block-Lite Paper Tag HF ISO 15693 50x50mm finns med 2 olika ICODE-chip och har då olika artikelnummer:

  • NXP ICODE SLIX    = 3002138
  • NXP ICODE SLIX2 = 3002987

Vill du veta mer eller för att få information om pris och tillgänglighet så fyll i formuläret!

ContactUs

PRODUKTBLAD:  Block-Lite Paper Tag HF ISO 15693 50x50mm

 

Varumärke

SMARTRAC