Block-Lite Paper Tag HF ISO 15693 50x50mm ICODE SLIX – PACK om 100 st

600 kr exkl. moms

Enklaste och billigaste formen av RFID-etikett d.v.s. ett inlay med framsida av papper och självhäftande adhesive på baksidan. Taggen kan läsas av NFC-läsaren i de flest telefoner men verifiera för säkerhets skull.

Skillnaden mellan taggar baserade på iCODE-chip  (d.v.s. ISO 15693) och ”äkta” NFC-taggar godkända av NFC Forum är att iCODE-taggarna har bättre läsavstånd. NFC-läsare i smartphones är generellt sett ”inte optimerade för RFID-läsning”. Om man har 1 cm läsavstånd med telefon och NFC-tagg so ger iCODE-taggen kanske 3 cm. Den praktiska skillnaden blir att iCODE-taggen är lättare att hitta för telefonen och ger därmed även bättre ergonomi, vilket är av betydelse om man ska läsa många taggar per dag.

Underhållssystem med appar i smartphones använder oftare iCODE-taggar i.st.f. NFC-taggar just av anledningen att de upplevs lättare att läsa med en telefon.

   

 

Beskrivning

3002128 – SMARTRAC/UPM – RFID-etikett

Enklaste och billigaste formen av RFID-etikett d.v.s. ett inlay med framsida av papper och självhäftande adhesive på baksidan.

Etiketterna levereras normalt på rulle för programmering i etikettskrivare med RFID-funktion. Med etikettskrivaren kan man skriva text, symboler och streckkoder samt programmera RFID-chippet.

Taggen har ett av chiptillverkaren satt unikt ID-nummer (icke förändringsbart) samt en skriv-/läsbar minnesdel. Ska du enbart använda ett ID-nummer så behövs ingen programmering.

Den relativt stora taggen ger ett bra läsavstånd och är lätt att hitta även om den är dolt monterad. Den kan läsas med RFID-läsaren i de flesta mobiltelefoner och används ofta som ett alternativ till NFC-taggar då man i applikationen inte hanterar ekonomiska värden.

Just denna etikett är en av de mest använda för RFID-märkning av böcker på bibliotek. Dock inte för CD, DVD, mm där istället taggen STINGRAY används.

 Sälj-/leveranskvantiteten är normalt en rulle om 6 000 RFID-etiketter. Det vi erbjuder här är en förpackning om 100 st taggar avsedda främst för test och utveckling eller där behovet ligger under säljförpackningens  6 000 taggar.

Behöver du hela säljförpackningar så hör av dig till oss för aktuellt pris!

Varumärke

SMARTRAC