HF LÄSARE - NFC- MIFARE - iCODE

RFID-läsare – MIFARE – NFC – iCODE – HF 13,56 MHz
Denna typ av RFID-läsare har bred användning och finns därmed i en mängd varianter anpassade till respektive funktion samt till miljön där de ska verka. Från enkla USB-anslutna läsare i kontorsmiljöer till ATEX-klassade läsare i tuffa utomhusmiljöer.
Små läsare som exempelvis USB desktopläsare och läsare för accesskontroll har ofta en inbyggd antenn medan mer industriella läsare har en applikationsanpassad extern antenn.
RFID-läsare kan kommunicera lästa taggdata till en lokal PC, till olika former av styrsystem, till en smartphone eller surfplatta eller direkt till en databas i molnet. Man måste alltså välja läsare med rätt kommunikationsgränssnitt.

Det finns även varianter av läsare som fungerar autonomt, d.v.s. utan anslutning till extern dator. Läsaren har en egen mjukvara, processor och minne där man lägga in en lista med taggar som ska ge behörighet. Listan editeras från en telefon där man med webbrowsern loggar in på läsarens interna webbsida. En godkänd läsning aktiverar ett relä som kan kopplas till exempelvis portlås eller automatik för dörr eller grindöppning. flesta personer

MOBILTELEFONER har numera en inbyggd “NFC-läsare” d.v.s. en läsare som kan läsa HF-taggar enligt standarderna ISO 14443A och ISO 15693. I princip innebär det att de flesta personer har en RFID-läsare i fickan som dessutom är uppkopplad mot 4G/5G eller lokalt WiFi.

Hittar du inte det du söker – så kontakta oss!

Visar 1–12 av 22 resultat

Visar 1–12 av 22 resultat