USB RFID-läsare för EM4102/4200, 125 kHz taggar & kort

1885 kr

MX5C-EM-USB – läsare för 125 kHz EM4102/4200-kompatibla taggar eller kort., USB anslutning med alternativa “USB-interface” som KB – keyboard wedge/tangentbordsemulering – USB HID – USB serial (virtual COM). Utöver detta finns även en alternativ variant där data presenteras i WIEGAND-format.

Beskrivning

MX5C-EM-USB – läsare  för 125 kHz EM4102-kompatibla taggar eller kort, USB anslutning

MX5C är en liten lättplacerad läsare  för 125 kHz EM4102-kompatibla taggar eller kort.

485_posh_mx5_mix

 

MX5 EGENSKAPER:

Är så lätt att den kan med häftkudde kan monteras i stort var som helst

Built-in Data Encryption option with MX5 High Speed 32 Bit Processor: Triple DES, AES128, Advanced Security Features and Masked Data

Akustisk och optisk signal för “Good Read”

Ljudsignalen AV/PÅ kan styras mjukvarumässigt

Multitude of Flash Upgradable Firmwares: USB-KB, USB-RS (serial) USB-HID, USB-Custom

Auto Caps Lock Detection, Selectable Upper or Lower Case Option

Built-in Boot load function for Easy Firmware Upgrade

SDK – System Development Kits Available with DLL and Sample Source Code.

OLIKA USB-interface

Genom val av firmware kan du få läsaren att kommunicera antingen som USB serial eller som USB HID eller keyboard wedge (tangentborfdemulering). Med USB KB “hamnar” lästa data från taggens UID (Unika ID) i det inmatningsfält på skärmen där cursorn står.

Med USB serial lämnar läsaren lästa taggdata i den mottagande PC´ns COM-portbuffert. Där måste ett lokalt program i PC´n hämta dessa data och processa dem på förutbestämt sätt.

Om du vill läsa data i eller skriva data i kortet/taggens skrivbara del av minnet – måste du adressera det block i minnet du vill använda samt använda korrekt lösenord. Det här kräver kunnighet i programmering eftersom man måste använda läsarens SDK, vilket vi tillhandahåller utan kostnad.

PRESENTATION AV LÄSTA DATA

När man använder USB HID/tangentbordsemulering så är grundfunktionen att kortets/taggens UID visas i HEX.

Vill man att data ska visas som ett decimalt nummer – så laddar man ner en firmwareversion för detta och skiftar själv firmware i läsaren.

Helt unikt för Sverige kräver vissa applikationssystem att lästa data ska presenteras i omvänd ordning. Om det normala är att data visas som 12345 så innebär den omvända ordningen att data ska presenteras som 54321. Du behöver inte fundera över om det är bra eller dåligt – vi har fixat en “svensk firmware” som du endast kan få från oss.

Övriga firmware-versioner kan du hämta hem från tillverkarens hemsida.http://www.poshmfg.ca/GeneralInfoFiles/Downloads_MX5.html

MX5C är så flexibel att du med byte av firmware kan ändra sätten att kommunicera över USB.

EM4102-baserade kort och taggar som används i passerkontrollsystem har ofta ett nummer printat eller etsat på kortet. Om man läser ett passerkort med en “vanlig” RFID-läsare visas på skärmen inte samma data som på kortet. Anledningen är oftast att passerkontrollsystem ska ha data presenterade i ett format som heter WIEGAND. Vi har en speciell variant av MX5C-EM-WIEGAND  som klarar detta.

PRODUKTBLAD:  MX5C-EM-USB – läsare  för 125 kHz

 

Manual : POSH MX5 USB READERS

 

 

Varumärke

POSH RFID