RFID LANYARDS

UHF RFID LANYARDS
Ett lanyard eller nyckelband används ofta för att bära ett ID-kort med eller utan RFID. Om kortet innehåller RFID så är det vanligtvis ett MIFARE-kort som är ett vanligt kort till accesskontrollsystem. Mifare-kort har avsiktligt ett kort läsavstånd på 5 – 10cm.
När man vill ha automatisk registrering vid inpassering, utrymning eller för att på avstånd styra öppning av dörrar mm behöver man antingen byta ut MIFARE-korten till UHF RFID-kort – eller behåller man MIFARE-korten och byter till ett lanyard med inbyggd UHF “on body” RFID-tagg.
För att automatiskt registrera personens/taggens färdriktning In eller UT finns en speceilll variant av RFID lanyards med 2 chip/taggar. När bäraren av lanyardn går i riktning mot läsantennen läses det chip som sitter vid bröstet medan chippet vid nacken “skuggas” av kroppen. När man passerat antennen läses chippet vid nackem medan chippet vid bröstet “skuggas”. Beroende på i vilken ordnin g läsningarna av chippen regstreras så vet man även riktningen.
Om ett standard UHF RFID-kort bärs nära människokroppen påverkas läsbarheten kraftigt negativt av vattnet i kroppen. Radiotekniskt är människokroppen en påse med vatten. Om man ska använda ett UHF RFID-kort hängande i ett lanyard bör kortet vara ett “on boby” kort avstämt för att fungera nära vatten.

Visar alla 3 resultat

Visar alla 3 resultat